weblog

13 berichten, 2 pagina's 
11-10-2007
Geplaatst door: rosalind

bonus

Het is alweer een week geleden na de eerste export zending naar Nederland. Gelukkig zijn alle 25 dozen goed aangekomen en hebben de eerste Zeps het bedrijfsleven bereikt.
Wij zijn alweer bezig aan de volgende zending voor eind van deze maand. We moeten dan 10.000 Zeps klaar hebben voor verzending.
Tot nu toe liggen we op schema. De mensen krijgen er steeds meer handigheid in en krijgen nu ook een bonus uitgekeerd.
Verder zijn we druk bezig met de voorbereiding om ook het produktieproces vóór de assemblage in eigen beheer te gaan uitvoeren.
Dit geeft én extra werkgelegenheid en meer flexibiliteit qua doorstroom van de produktie.
Op dit moment komen alle 'huidjes' van de Zep uit China. De levertijden vanuit China geven weleens doorstroom problemen.
Op de 1e foto is de kwaliteit controle te zien van de Zep als eindfase van het assemblage proces. Op 2e foto de financieel manager en de derde foto is een groepsfoto
van links naar rechts; Welile, produktiemanager, ikzelf, Aviva een vrijwilligster van KidsRights en Arafath de general manager.

Afgelopen weekend ben ik in een privé wildpark geweest, een onderdeel van het Krugerpark.
Bijgaande foto's laten zien dat we een aantal van de Big Five heel dichtbij hebben kunnen naderen. De leeuw die links te zien is op de leeuwenfoto is een impala aan het verschalken. De ander, een jongere leeuw, werd door het grommen tijdens het verschalken van de impala door de oudere leeuw op afstand gehouden. Het is maar afwachten wat er over blijft voor de ander.
Wat mij opviel is dat de dieren behoorlijk gewend zijn aan nieuwsgierige toeristen. Wel moet je stil blijven zitten en geen geluiden maken.
Je weet maar nooit of je zo een chica in je nek hebt.

Volgende week weer een nieuwe week met nieuwe belevenissen.

05-10-2007
Geplaatst door: Rosalind

Export

Groot feest, de eerste export order van 2000 Zeps is verzonden naar Nederland.
Voor The Cuddle Company een grote stap en voor de medewerkers die met hart en ziel de Zep in elkaar aan het naaien zijn.
De komende periode moeten er nog 25.000 Zeps naar Nederland worden geexporteerd.
In de afgelopen week hebben we 11 nieuwe medewerkers aangesteld om deze klus te kunnen klaren.
Ook wordt er overgewerkt.
Bijgaand ook een foto van de eerste zending en van de huidige bezetting.
Vol overgave worden de knuffels in elkaar genaaid. 's Ochtends wordt de dag begonnen met een hyme. Iedere dag is het een andere vrouw die de hyme inzet en de anderen zingen mee.
Iedereen kent de liederen.
Het is heel indrukwekkend om daar tussen te mogen staan en mee te neurien.
Op de 19 november hebben we alle medewerkers uitgenodigd voor een braai. Een braai is een barbeque.
Deze barbeque krijgen ze aangeboden omdat ze een enorme prestatie leveren.
Tussen de middag krijgt men ook een lunch aangeboden zodat ze in ieder geval 1* per dag een hele goede maaltijd krijgen.
De lunch wordt klaargemaakt door Childrens Home, een afdeling waar gehandicapte kinderen leven.
Childrens Home heeft geen geld en door de lunch klaar te maken voor onze mensen krijgt men toch een beetje inkomen.
Het is heerlijk om ook hier crosslines te kunnen leggen waar alleen maar win-win de uitkomst is.

Het weer is zeer wisselvallig door de overgang van de winter naar de lente. De regen komt dan met bakken de hemel uit en de bliksem is gigantisch. De lucht is 's nachts helemaal licht. Heel imponerend.

Volgende week meer.

28-09-2007
Geplaatst door: Rosalind

Township

Iedere vrijdag is het betaaldag voor de werknemers van The Cuddle Company. Deze week is er een enorme prestatie geleverd en heeft men bijna 60 Zeps per uur geproduceerd.
Aangezien de export op gang is gekomen en de vraag naar Zeps toeneemt komen er aanstaande maandag nieuwe mensen bij.
Deze nieuwe medewerkers worden geworven uit het bestand van www.sizananivillage.org. In dit bestand zitten mensen die langdurig werkeloos zijn en HIV/Aids hebben.
Iedere ochtend wordt er met zang begonnen op z'n Afrikaans en dat is een zeer indringende en krachtig begin van de nieuwe werkdag.
Naast het feit dat men nu werk heeft hebben we ook gezorgd dat ze een gezonde en voedzame lunch krijgen en healthcare faciliteiten.
Al met al een initiatief die alleen winnaars kent.
Ruim 1 week geleden in een township geweest. Een township is een community van mensen die bij elkaar zijn gaan wonen meestal omdat er ooit werk was. Er zijn verschillende townships van heel armoedig waar de hutten van plastic of golfplaten zijn of townships waar ook huisjes van steen staan. Men leeft daar zeer dicht op elkaar.
De families, welke meestal bestaan uit 6 a 7 personen, wonen in een ruimte die je het beste kunt vergelijken met een klein fietsenschuurtje en dan van plastic en/of golfplaat.
De meeste bewoners, circa 73% zijn besmet met Hiv/Aids. Daarnaast is het
alcohol gebruik zeer hoog metname onder de mannen.
Je ziet er kinderen die hooguit 12 zijn maar een zeer volwassen uitstraling hebben en in onze ogen veel te oud voor hun leeftijd.
Enige foto's van dit bezoek staan in het album.

15-09-2007
Geplaatst door: Crosslinesfoundation

Zepp

De Cuddle Company is sinds een aantal weken actief.
In de company wordt de Zepp gemaakt. Onder het kopje 'nieuws' is de afbeelding te zien.
Deze fabriek staat op het terrein van Sizanani Village, een organisatie die zich inzet voor kinderen die wees zijn, kinderen die lijden aan Aids en gehandicapten kinderen.
De kinderen die lijden aan Aids krijgen hier de benodigde medicijnen en/of krijgen hier de laatste verzorging als zij stervenden zijn.
Ook is er een school waar zowel de gehandicapten kinderen als de kinderen die aan Aids lijden onderwijs krijgen.
De Cuddle Company is juist op deze lokatie opgezet vanwege de inkomsten genererende activiteit die ten goede komt aan Sizanani en om de continuiteit van de fabriek te kunnen waarborgen. Sizanani is op dit moment nog volledig afhankelijk van donaties.
De fabriek genereert op dit moment werkgelegenheid aan 34 personen. Deze personen waren voorheen werkeloos om verschillende redenen.
Het is nu zaak dat er zoveel mogelijk Cuddles ( Zepps) worden besteld om dit project te doen slagen.
De Zepps kunnen vooralsnog besteld worden bij www.kidsrights.nl. Bij afname van méér dan 100 kan het rechtstreeks bij de Cuddle Company. Stuur dan een mail naar: info@crosslinesfoundation.eu
De foto's onder 'album' geven een impressie van de fabriek en de medewerkers én een totaal plaatje van Sizanani Village. (sizanani.org )
De CrossLines Foundation spant zich in om ook deze organisatie economisch zelfstandig te maken waardoor de continuiteit ook op langere termijn gewaarborgd kan blijven.

25-08-2007
Geplaatst door: Rosalind

Zuid Afrika

Vanaf 9 september aanstaande zal ik wekelijks de voortgang van de cuddle fabriek, een initiatief van KidsRight beschrijven en mijn bezoeken aan de social entrepreneurs.
In het album zal ik foto's toevoegen om het beeldend te maken.

De voorbereidingen op de reis naar Zuid Afrika zijn in volle gang. Totaal zal ik ongeveer 10 weken in Zuid Afrika verblijven.
De eerste 8 weken ten behoeve van het project van KidsRight en de andere weken om social entrepreneurs te ontmoeten in samenwerking met Ashoka.