nieuws archief 2007

10-12-2007

Nobel Vredesprijs Winnaars

Donderdag 13 december is er een bijeenkomst van de Winnaars van de Nobel Vredesprijs in Rome.
Via Crosslines in samenwerking met KidsRights is Andile Carelse uit Zuid Afrika uitgenodigd daar te komen zingen en te spreken over haar organisatie. http://www.ashoka.org/node/2393
Andile, een genomineerd social entrepreneur heb ik leren kennen tijdens mijn bezoek aan Zuid Afrika.
Haar foundation richt zich op kinderen, vrouwen en mannen die verkracht zijn. Een zeer groot probleem in Zuid Afrika omdat jongens die zelf verkracht zijn nu ook daders worden.
Tijdens mijn bezoek aan haar hebben we afgesproken dit onderwerp niet alleen in Zuid Afrika op de kaart te zetten maar wereldwijd. Donderdag de 14e december geeft ons de gelegenheid dit op wereldniveau onder de aandacht te brengen.
www.childrenspeaceprize.org/20076.php
 

16-05-2007

knuffelbeesten fabriek

knuffelbeesten fabriek

In Zuid-Afrika leven zo’n 1 miljoen weeskinderen. Dit aantal groeit met de dag.  Vele van deze weeskinderen leven onder de meest primitieve omstandigheden; hebben vaak honger, krijgen geen medicijnen, gaan niet naar school en missen liefde en geborgenheid.
Om hulp te bieden is er een nieuwe formule bedacht door KidsRights. Door middel van het opstarten van een knuffelbeestenfabriek in de townships zorgen voor duurzame werkgelegenheid en geld, iets wat hard nodig is in dit gebied. Alle winst die gemaakt wordt door deze fabriek vloeit terug naar Sizanani, een KidsRights project waarin deze kinderen geholpen worden.
De CrossLines Foundation gaat in samenwerking met 
http://www.kidsrights.nl , in Zuid Afrika het opzetten van deze fabriek begeleiden.
Deze fabriek zal in november 2007 operationeel zijn.

08-05-2007

Sharing your success

De conferentie 'Sharing your success' op 20 april, georganiseerd door de Webster University in Leiden was een groot succes.
Volgend jaar op 18 april zal een vervolg conferentie plaatsvinden in samenwerking met de CrossLines Foundation.
www.webster.nl/sharingyoursucces

29-03-2007

Consortium Brasil

Consortium Brasil


De CrossLines Foundation heeft een samenwerkingsverband geinitieerd in Brazilie tussen drie social entrepreneurs dat 6 april van start gaat en duurt tot het voorjaar 2008.
Het betreft een consortium op het gebied van:  zonne-energie (
http://www.ideaas.org.br), landbouwontwikkeling  vanuit een holistisch perspectief (http://www.agenciamandalla.org.br) en een alternatief economisch systeem (http://www.bancopalmas.org.br).
Ieder afzonderlijk zijn het inmiddels bekende en succesvolle entrepreneurs in Brazilie en ze hebben ook al diverse prijzen gewonnen.
Als dit consortium slaagt kan dit model ook in andere landen worden opgezet. 
Uitgangspunt is de arme bevolking een economisch zelfstandige toekomst bieden.
De CrossLines Foundation werkt hierin nauw samen met Ashoka Brasil (
http://ashoka.org.br).