weblog

13 berichten, 2 pagina's 
28-09-2007
Geplaatst door: Rosalind

Township

Iedere vrijdag is het betaaldag voor de werknemers van The Cuddle Company. Deze week is er een enorme prestatie geleverd en heeft men bijna 60 Zeps per uur geproduceerd.
Aangezien de export op gang is gekomen en de vraag naar Zeps toeneemt komen er aanstaande maandag nieuwe mensen bij.
Deze nieuwe medewerkers worden geworven uit het bestand van www.sizananivillage.org. In dit bestand zitten mensen die langdurig werkeloos zijn en HIV/Aids hebben.
Iedere ochtend wordt er met zang begonnen op z'n Afrikaans en dat is een zeer indringende en krachtig begin van de nieuwe werkdag.
Naast het feit dat men nu werk heeft hebben we ook gezorgd dat ze een gezonde en voedzame lunch krijgen en healthcare faciliteiten.
Al met al een initiatief die alleen winnaars kent.
Ruim 1 week geleden in een township geweest. Een township is een community van mensen die bij elkaar zijn gaan wonen meestal omdat er ooit werk was. Er zijn verschillende townships van heel armoedig waar de hutten van plastic of golfplaten zijn of townships waar ook huisjes van steen staan. Men leeft daar zeer dicht op elkaar.
De families, welke meestal bestaan uit 6 a 7 personen, wonen in een ruimte die je het beste kunt vergelijken met een klein fietsenschuurtje en dan van plastic en/of golfplaat.
De meeste bewoners, circa 73% zijn besmet met Hiv/Aids. Daarnaast is het
alcohol gebruik zeer hoog metname onder de mannen.
Je ziet er kinderen die hooguit 12 zijn maar een zeer volwassen uitstraling hebben en in onze ogen veel te oud voor hun leeftijd.
Enige foto's van dit bezoek staan in het album.

15-09-2007
Geplaatst door: Crosslinesfoundation

Zepp

De Cuddle Company is sinds een aantal weken actief.
In de company wordt de Zepp gemaakt. Onder het kopje 'nieuws' is de afbeelding te zien.
Deze fabriek staat op het terrein van Sizanani Village, een organisatie die zich inzet voor kinderen die wees zijn, kinderen die lijden aan Aids en gehandicapten kinderen.
De kinderen die lijden aan Aids krijgen hier de benodigde medicijnen en/of krijgen hier de laatste verzorging als zij stervenden zijn.
Ook is er een school waar zowel de gehandicapten kinderen als de kinderen die aan Aids lijden onderwijs krijgen.
De Cuddle Company is juist op deze lokatie opgezet vanwege de inkomsten genererende activiteit die ten goede komt aan Sizanani en om de continuiteit van de fabriek te kunnen waarborgen. Sizanani is op dit moment nog volledig afhankelijk van donaties.
De fabriek genereert op dit moment werkgelegenheid aan 34 personen. Deze personen waren voorheen werkeloos om verschillende redenen.
Het is nu zaak dat er zoveel mogelijk Cuddles ( Zepps) worden besteld om dit project te doen slagen.
De Zepps kunnen vooralsnog besteld worden bij www.kidsrights.nl. Bij afname van méér dan 100 kan het rechtstreeks bij de Cuddle Company. Stuur dan een mail naar: info@crosslinesfoundation.eu
De foto's onder 'album' geven een impressie van de fabriek en de medewerkers én een totaal plaatje van Sizanani Village. (sizanani.org )
De CrossLines Foundation spant zich in om ook deze organisatie economisch zelfstandig te maken waardoor de continuiteit ook op langere termijn gewaarborgd kan blijven.

25-08-2007
Geplaatst door: Rosalind

Zuid Afrika

Vanaf 9 september aanstaande zal ik wekelijks de voortgang van de cuddle fabriek, een initiatief van KidsRight beschrijven en mijn bezoeken aan de social entrepreneurs.
In het album zal ik foto's toevoegen om het beeldend te maken.

De voorbereidingen op de reis naar Zuid Afrika zijn in volle gang. Totaal zal ik ongeveer 10 weken in Zuid Afrika verblijven.
De eerste 8 weken ten behoeve van het project van KidsRight en de andere weken om social entrepreneurs te ontmoeten in samenwerking met Ashoka.